Προσφορά LAMBERTS SELENIUM 200mcg-Tabs 60 Μεγαλύτερη προβολή

LAMBERTS THIAMIN 100mg (vit b1) 90caps

2852


LAMBERTS THIAMIN 100mg (vit b1) 90caps

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

14.30€

-3.58€

17.88€

Περιγραφή

LAMBERTS THIAMIN 100mg (vit b1) 90caps

H Thiamin, επίσης γνωστή και σαν βιταμίνη Β1, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην αποδέσμευση ενέργειας από την τροφή. Παράλληλα βοηθά και στην καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής συνιστάται ιδιαίτερα σε εφήβους, σε όσους καταπονούν το σώμα τους στην εργασία και, επίσης, σε καπνιστές.


(Βιταμίνη B1)

Η Θειαμίνη ,γνωστή και ως Βιταμίνη Β1, αποτελεί την πρώτη βιταμίνη του συμπλέγματος Β που ανακαλύφθηκε. Δεν παράγεται από τον οργανισμό μας και για τον λόγο αυτό πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής, όπως είναι τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι. Λόγω του ότι αποτελεί υδατοδιαλυτή βιταμίνη, δεν αποθηκεύεται στο σώμα, με αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπάρκειας, είτε όταν η διατροφή κάποιου είναι πολύ φτωχή σε αυτή , είτε λόγω μειωμένης όρεξης, είτε λόγω διατροφής πλούσιας σε τρόφιμα που έχουν υποστεί βιομηχανική επεξεργασία. Ήπια έλλειψη θειαμίνης στον οργανισμό μπορεί να εμφανιστεί στους ηλικιωμένους για τους λόγους που προαναφέραμε, αν και η θειαμίνη προστίθεται στο άσπρο αλεύρι για την αποφυγή ανεπάρκειας. Τα επίπεδα της θειαμίνης μπορούν να εξαντληθούν λόγω της μακρόχρονης θεραπείας με διουρητικά και συχνά συνίσταται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για τον αλκοολισμό.

Ένας από τους βασικότερους οργανικούς ρόλους της θειαμίνης είναι απελευθέρωση της ενέργειας από τους υδατάνθρακες. Επιπλέον διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας του νευρικού συστήματος, καθώς αποτελεί ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικό συστατικό για την παραγωγή του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη.

Υπό την μορφή co-enzyme Thiamin Pyrophosphate είναι απαραίτητη για πολλές μεταβολικές αντιδράσεις καθώς και για την απομάκρυνση του Διοξειδίου του Άνθρακα και της αποκαρβοξυλίωσης των Alpha-Keto οξέων. Η θειαμίνη συνεργικά με άλλες βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συγκεκριμένα με τη Ριβοφλαβίνη (Βιταμίνη Β2) και τη Νιασίνη (Βιταμίνη Β3).

Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής είναι κατάλληλο για άτομα:

που καταναλώνουν υψηλές ποσότητες αλκοόλ
βαρείς καπνιστές
που καταπονούνται σωματικά στην εργασία τους
για νεαρά άτομα που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης.

Η συσκευασία αυτή περιέχει 90 caps.

30 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: