BURNSHIELD Blotts φακελάκια 3.5ml χ 5τμχ αποστειρωμένο Μεγαλύτερη προβολή

BURNSHIELD Blotts φακελάκια 3.5ml χ 5τμχ αποστειρωμένο

7103


BURNSHIELD Blotts φακελάκια 3.5ml χ 5τμχ αποστειρωμένο

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες

7.90€

Περιγραφή

BURNSHIELD Blotts φακελάκια 3.5ml χ 5τμχ αποστειρωμένο

Φακελάκια για εγκαύματα που περιέχουν 3.5ml Υδροκολλοειδούς Γέλης (5 τμχ στο κουτί)
Εξαιρετικό προϊόν για τις πρώτες βοήθειες μετά το έγκαυμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για το απλό ηλιακό έγκαυμα, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

BURNSHIELD: Ιατρικά Βοηθήματα κατηγορίας ΙΙΒ εξειδικευμένων για την παροχή A' βοηθειών και την συνεχιζόμενη αντιμετώπιση εγκαυμάτων 1ου, 2ου και 3ου βαθμού καθώς και πυροπροστασία (κουβέρτα). Είναι προϊόντα φυτικής προέλευσης και αποτελούνται από:

96% νερό
1% Melaleuca Alternifolia (tea tree oil)
3% γαλακτοματοποιητές
Η μορφή τους είναι υδροκολλοειδής γέλη.
Έχουν Ευρωπαϊκή έγκριση CE 0473, EN ISO 13485/11.2000.
Οι συσκευασίες των προϊόντων Burnshield χωρίζονται σε τρεις (3) κατηγορίες:

Γάζες Burnshield, εμποτισμένες με υδροκολλοειδή γέλη:
10x10cm (40gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη
20x20cm (120gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη
20x45cm (270gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη
20x45cm Face Mask / Μάσκα Προσώπου υδροκολλοειδούς γέλης - αποστειρωμένη
60x40cm (500gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη

Κουβέρτες Burnshield, εμποτισμένες με υδροκολλοειδή γέλη:
1.2x1.6m (4500gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη
1.6x2.45m (9000gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένη

Σεντόνια τύπου "Contour"
1x1m (900gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένο
1x2m (1800gr υδροκολλοειδούς γέλης) - αποστειρωμένο

Μπουκάλια Burnshield με υδροκολλοειδή γέλη
Μπουκάλι των 50ml - αποστειρωμένο
Μπουκάλι/Spray των 125ml - αποστειρωμένο
Φακελάκια Burnshield
Blotts με 3,5ml υδροκολλοειδούς γέλης. - αποστειρωμένο

Βασικό πλεονέκτημα των γαζών BURNSHIELD, εκτός της ανοικτής αντιμετώπισης των εγκαυμάτων, με αλλαγή γάζας μία φορά ημερησίως, είναι οι αλουμινένιες συσκευασίες τους που μπορούν να μετατραπούν σε άσηπτο σάκο εγκαύματος:
α. για την κλειστή μέθοδο αντιμετώπισης εγκαύματος για χέρι, πόδι, βραχίονα, κνήμη, μηρό, με την βοήθεια μιας αυτοκόλλητης ταινίας ώστε να μην εξατμίζεται η υδροκολλοειδής γέλη και,
β. για την μεταφορά εγκαυματία σε εξειδικευμένα νοσοκομεία, όπου ως γνωστόν κατά τον χρόνο μεταφοράς αυξάνεται το έγκαυμα σε έκταση και βάθος.
Δύναται να τοποθετηθούν σε κορμό ή κεφαλή, κατασκευασμένες εξ αφρώδους υλικού, είναι δε εμποτισμένες με την ανωτέρω υδροκολλοειδή γέλη.

Φυσικές ιδιότητες των προϊόντων Burnshield:
1. Μειώνει την θερμοκρασία της εγκαυματικής επιφάνειας, ταυτοχρόνως μειώνει τον πόνο, δροσίζει το θύμα και ελαττώνει το σοκ.

Ενυδατώνει την καμένη επιφάνεια, μινιμοποιεί το έγκαυμα λόγω του ότι περιέχει 96% νερό.
Μειώνει την έκκριση του ορού (ηλεκτρολυτών) από το έγκαυμα διότι η υδροκολλοειδής γέλη έχει μεγαλύτερο μοριακό βάρος από τον φυσιολογικό ορό.
Καταπιέζει την φυσαλίδα του εγκαύματος λόγω διαφοράς οσμωτικής πίεσης.
Εμποδίζει την εξέλιξη του εγκαύματος σε έκταση και βάθος λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας και της ενυδάτωσης.
Αποτελούν φραγμό για δευτερογενείς λοιμώξεις διότι είναι αποστειρωμένα με ακτινοβολία Γάμα.
Οι γάζες burnshield δεν κολλούν πάνω στο τραύμα διότι είναι εμποτισμένες με υδροκολλοειδή γέλη η οποία είναι υδατοδιαλυτή και απομακρύνεται εύκολα με φυσιολογικό ορό για να εξετάσει ο ιατρός το βάθος του εγκαύματος
Συμβάλει στη ταχύτερη ανάρρωση των αρρώστων και έτσι στο περιορισμό των νοσηλευτικών δαπανών.

Έχουν διεξαχθεί 8 διεθνής ιατρικές έρευνες με τους αριθμούς κατάθεσης των σχετικά με τα προϊόντα Burnshield. Ακόμη υπάρχει η κλινική έρευνα που κατατέθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εγκαύματος 1 - 6 Νοεμβρίου 1998. Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, μεταξύ ασθενών χρησιμοποιήθηκαν τις πρώτες 10 ώρες του εγκαύματος BURNSHIELD Dressing, Betadine, Flamazine. Ευρέθη για τους ασθενείς με BURNSHIELD Dressing ότι ο χρόνος παραμονής στο νοσοκομείο ήταν περίπου κατά 50% μικρότερος των υπολοίπων και 15% μικρότερος ο χρόνος αντιμετώπισης των από τον πλαστικό χειρούργο, λόγω της μείωσης της θερμοκρασίας του εγκαύματος, της ενυδάτωσης από το υδροκολλοειδές και την γρηγορότερη βελτίωση της κλινικής εικόνας του.
Τα ιατρικά βοηθήματα BURNSHIELD κατηγορίας IIΒ είναι απαραίτητα λόγω των φυσικών ιδιοτήτων των για την μεταφορά των εγκαυματιών από το νοσοκομείο προς άλλες εξειδικευμένες εγκαυματιολογικές μονάδες (Κρατικό Αθηνών, Θριάσιο κλπ) διότι εμποδίζουν την εξέλιξη του εγκαύματος σε έκταση και βάθος που αυξάνεται κατά τον χρόνο μεταφοράς εγκαυματιών σε κρίσιμη φάση, καθώς είναι και κατάλληλα για τα κατά τόπους ιατρεία και μονάδες - κέντρα υγείας. Τα ιατρικά βοηθήματα BURNSHIELD, κουβέρτες και γάζες, έχουν ημερομηνία λήξεως αποστείρωσης 5 έτη περίπου από την ημερομηνία κατασκευής τους για την χρήση επάνω στο έγκαυμα, και χρόνο βιοσταθερότητας 2 έτη περίπου μετά την λήξη για τις κουβέρτες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μέσα πυροπροστασίας.
Οι κουβέρτες BURNSHIELD είναι κατασκευασμένες από βαμβακερό ύφασμα ειδικής πλέξης και ύφανσης εμποτισμένες με υδροκολλοειδή γέλη όμοιας συστάσεως με αυτής των γαζών.
Με τη βοήθεια των κουβερτών BURNSHIELD δύναται να επιτευχθεί :
α) η σωτήρια διέλευση διαμέσου των φλογών,
β) κατάσβεση φλεγομένου ανθρωπίνου σώματος, Α' βοήθειες και έναρξη αντιμετώπισης εγκαυμάτων 2ου και 3ου βαθμού διότι είναι αποστειρωμένες και κατηγορίας ΙΙΒ, καθώς και λόγω των φυσικών ιδιοτήτων τους.

Τα προϊόντα BURNSHIELD (γάζες - κουβέρτες) αντέχουν σε περιβάλλον με θερμοκρασία από -10 έως +60 βαθμούς Κελσίου και δεν αλλοιώνεται:
α. η χημική σύσταση τους,
β. οι φυσικές ιδιότητες τους και,
γ. η βιοσταθερότητα τους.
Η μονή αποστειρωμένη κουβέρτα BURNSHIELD διαστάσεων 1,20m X 1,60m, έχει διαγώνιο 2 μέτρων, η οποία διάσταση είναι πολύ μεγαλύτερη από το ύψος του μέσου Έλληνα, και οικονομικότερη από αντίστοιχες άλλες όμοιες κουβέρτες διαφόρων εργοστασίων δεδομένου ότι μετά την χρήση της σε έγκαυμα απορρίπτεται.
Πλεονεκτήματα κουβερτών Burnshield:
1. Κατά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης ή διάσωσης τα εγκαύματα που αντιμετωπίζονται είναι 2ου και 3ου βαθμού, όπου υπάρχει ρήξη και τραυματισμός χορίου. Η εξ' ορισμού νοούμενη διάρρηξη χορίου εμπεριέχει και εννοεί όλα τα εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού, όπου υπάρχει ρήξη και τραυματισμός χορίου, βάσει της οποίας τα κατηγορίας ΙΙΒ ιατροτεχνολογικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μακροπρόθεσμα και σε εγκαύματα 1ου βαθμού καθώς βεβαίως σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού με ρήξη ή τραυματισμό χορίου με δυνατότητα επούλωσης από μέσα προς τα έξω.
Αντιθέτως τα προϊόντα της κατηγορίας ΙΙΑ προορίζονται για βραχυπρόθεσμη χρήση στη διαχείριση μικροπεριβάλλοντος μόνο σε εγκαύματα 1ου βαθμού όπου δεν υπάρχει ρήξη χορίου. Βάσει των ανωτέρω οποιοδήποτε προιόν χρησιμοποιηθεί θα πρέπει να ανήκει στη κατηγορία ΙΙΒ εφόσον χρησιμοποιείται σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού.
2. Τα BURNSHIELD έχουν πενταετή αποστείρωση με ακτινοβολία Γάμα η οποία αφορά το ολικό τελικό προϊόν και όχι μέρος αυτού (ζελέ), όπως πρέπει να έχουν όλα τα ιατρικά βοηθήματα που χρησιμοποιούνται σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού. Έχουν βιοσταθερότητα για επτά χρόνια. Πρέπει να τονίστει ότι ο χρόνος βιοσταθερότητας είναι ο χρόνος κατά τη διάρκεια του οποίου δεν διασπάται η υδροκολλοειδής γέλη και δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο αποστείρωσης που είναι απαραίτητος για να χρησιμοποιηθεί το ιατρικό βοήθημα σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού (ανοιχτή πληγή). Είναι δε λογικό ότι ο χρόνος βιοσταθερότητας είναι μεγαλύτερος του χρόνου αποστείρωσης, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όταν λήξει η αποστείρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού ακόμα κι αν είναι βιοσταθερό, παρά μόνο για την παροχή πυροπροστασίας και της διέλευσης, με την βοήθεια των κουβερτών BURNSHIELD, διαμέσου των φλογών.
3. Τα προϊόντα δεν περιέχουν τοξικές και αναισθητικές ουσίες (με γνωστές παρενέργειες). Είναι φυτικής προέλευσης, ατοξικά, κατάλληλα και για παιδιά.
Η δε BURNSHIELD κουβέρτα 1,6 Χ 2,45m (διπλή) εκτός από τις φυσικές της ιδιότητες για Α' Βοήθειες σε εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού, δύναται να χρησιμοποιηθεί και σαν μέσο πυροπροστασίας για την είσοδο σε φλεγόμενο κτίριο και την ταυτόχρονη κάλυψη του αποκλεισμένου ατόμου κατά την έξοδο και των δύο από το κτίριο αυτό.
Η ατομική συσκευασία (πλαστικός σκληρός κύλινδρος) των κουβερτών BURNSHIELD που επιτυγχάνεται με την βοήθεια ενός φύλλου από PVC, το οποίο τοποθετείται μέσα στο εσωτερικό της κυλινδρικής συσκευασίας, προστατεύει την κουβέρτα από χτυπήματα και διάτρηση.
Aλλο πλεονέκτημα των κουβερτών BURNSHIELD είναι επίσης ότι η συσκευασία δύναται να κρεμαστεί στον ώμο αφήνοντας ελεύθερα τα χέρια κατά την διάρκεια της διάσωσης ή της μεταφοράς της.

Οι οικονομικές τιμές καθώς και η ποιότητα κατασκευής των προϊόντων BURNSHIELD τα κάνουν ασυναγώνιστα στην Ελληνική Αγορά. Κυκλοφορούν τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε 75 χώρες του κόσμου.

18 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: